Privacy Policy

1. Introduction

The present Privacy Policy of Launchee Ltd. Launchee aims to inform you what personal data is processed in relation to potential and current employment relationships, contractors, why and how they are processed, when it is necessary to disclose to third parties. It also provides information about the rights that consumers have in relation to the processing of personal data by Launchee, pursuant to Regulation (EU) 2016/679 and the Personal Data Protection Act.


2. Definitions

     1."Personal data" means any information relating to an identifiable natural person or a natural person ("data.      subject"); an identifiable natural person is a person who can be identified, directly or indirectly, in particular by.      an identifier such as name, identification number, location data, online identifier or one or more indications.      specific to the physical, physiological, genetic, psychological, mental, economic, cultural or social identity of that.      individual;

    2.“Processing” means any operation or set of operations performed with personal data or a set of personal data     by automatic or other means such as collecting, recording, organising, structuring, storing, adapting or.     modifying, retrieving, consulting, using, disclosing by transmission, dissemination or any other way in which.     data becomes available, arranged or combined, limited, deleted or destroyed;

    3. “Administrator” means a natural or legal person, a public body, an agency or other entity which, either alone.     or jointly with others, defines the purposes and means of personal data processing, where the purposes and.         means of such processing are determined by the Union legislation or the law of an EU member country, the.     administrator or the specific criteria for its designation may be established by European Union law or by the law.     of an EU member country;

   4. “Personal data processor” means a natural or legal person, a public authority, an agency or other entity that.     processes personal data on behalf of the controller;

    5. “Recipient” means a natural or legal person, a public authority, an agency or other body to which personal.     data is disclosed, whether or not a third party. At the same time, the public authorities which can obtain.     personal data within a specific investigation according to the Union legislation or the law of an EU member.     country shall not be considered as “recipients”; the processing of such data by the designated public authorities.     complies with the applicable data protection rules according to the purposes of the processing;

    6. “Supervisory body” means an independent public body set up by an EU member country, responsible for.     monitoring the application of Regulation (EU) 2016/679.



3. Purpose of processing
Personal data is processed in accordance with Regulation (EU) 2016/679 and the Personal Data Protection Act. The Labor Code.

     Launchee processes personal data for the following purposes:
        - Selection and recruitment of employees;
        - For the conclusion of employment contracts;
        - For security and security measures, including CCTV;
        - For communication with current and future clients and in the execution of the concluded contracts;
        - The processing of personal data does not exceed the period necessary to achieve the legitimate aims.

4. Human resources
For the purpose of human resources management, we process personal data of job seekers, current and former Launchee employees.

In the course of the human resources management activities data is processed for identification of individuals, data on education and qualification, health data, contact data, as well as other data required by the special laws regulating labor and official legal relationships, tax and insurance relationships, accountancy, safety and health at work, as well as social issues.

The collected data is used only for the purposes stated above and is provided to third parties only in cases where this is stipulated by law. In such cases, data may be provided, for example, to the NRA, Labour Inspectorate Executive Agency and other public authorities, in view of their powers and competence.

In relation to the fulfillment of employment or official legal relations, only the personal data required by the law shall be processed, which shall be kept within the terms set by labor and social security legislation.

5. Contracting parties

Launchee cooperates with service providers such as advertisers, publishers, and other partners, suppliers of accounting and IT services, and in the framework of this business collaboration, certain personal data may be collected, transferred and processed by such service providers. Personal data may be collected, transferred, and processed when advertising platforms interact with social media sites, add-ons, or other applications provided by advertisers, publishers or other partners. Launchee cooperates only with service providers who comply with data protection legislation. As to the processing of personal data of individual natural persons in connection with the execution of contracts signed with contracting parties, the information shall be processed in a minimum volume, sufficient for the exact execution of the obligations under the respective contract. Access to this information is provided to third parties only when this is stipulated by law.

6. Video surveillance

In the offices of Launchee and the common parts of the premises of the building - TZUM Shopping Centre, video surveillance is carried out for the purpose of security. Video surveillance records are stored for 20 days. Access to the records is granted to certain employees within the scope of their official duties.

The purpose of collecting personal data via CCTV is to identify the physical persons visiting TZUM Shopping Centre and Launchee offices and for access control.

You can find more information about what personal data TZUM JSC collects on their website: http://www.tzum.bg/new/privacy.html

7. Using cookies

A cookie is a small amount of data that our webpage stores on the visitor's computer or mobile device.

On our webpage, we use cookies in connection with its functioning, as well as for collecting statistic data for which we use Google Analytics. The used cookies serve to distinguish users and sessions, to define new sessions, to submit queries, to store the source of traffic, and how our page is reached.

Launchee website uses the following cookies:
Cookies used to collect statistic data for which we use Google Analytics. information about the cookies that Google Analytics generates you can get here.

Cookies used by our suppliers through their platforms interacting with social media sites, add-ons or other applications provided by advertisers, publishers, or other partners.

By properly setting up your browser, you can always turn off both our cookies and third-party cookies. In this case, you may lose some of the functionality when using our website.

If you use a link that links you to another website, it will have its own cookies as well as a security policy over which we have no control.

8. Log files

Like most webpages, the site of Launchee collects data in log files. This information contains your IP, which browser you use (such as Mozilla, IE, Chrome, etc.), the operating system (Linux, Windows, iOS) when you visited our webpage, the pages visited. We reserve the right to use the IP addresses of users to disclose their identity in cases where this is necessary to comply with the law. This information is stored on our web server, located in a server room in Launchee building.

9. Links to the other webpages

This Privacy Policy does not cover links to the Launchee website, leading or referring to other Web sites. We encourage you to read the privacy statements of the other websites you visit.

10. Recipients of personal data to which personal data is or may be disclosed

Launchee provides data to the competent state authorities and institutions when required by the law of the country and in accordance with the legislation set forth therein, as well as the servicing partners of the company, providing it with accounting, legal, etc. services only in connection with the performance of contractual obligations and for the protection of the rights and legitimate interests of Launchee.

11. Period of storage of personal data

Launchee shall store personal data for the period defined in the applicable legislation, depending on the purpose for which it was collected, the term is no longer than 6 (six) months unless the applicant has given his / her consent for storage for a longer period. When the personal data that is collected is no longer necessary for the stated purposes, Launchee deletes it or destroys it in another reliable way.

12. Rights of data subjects
     
     - the right of access to data and information for processing purposes;
     - the right to withdraw consent to the processing of personal data;
     - the right to correct personal data;
     - the right to delete personal data;
     - the right to limit the processing of personal data;
     - the right to portability of personal data;
     - the right to object to the processing;
     - the right to appeal to a data protection supervisory authority.

13. Personal data protection

To ensure adequate data protection, Launchee implements all necessary organizational and technical measures stipulated in Regulation (EU) 2016/679 and the Personal Data Protection Act, as well as the best practices of international standards. For the sake of maximum security in the processing, transfer, and storage of personal data, Launchee uses additional security mechanisms such as secure local servers.

14. Policy update

This Privacy Policy may be amended or supplemented due to changes in European and Bulgarian legislation.

For every amendment, you will be notified via our webpage.

15. Contacts
You can contact Launchee on all matters concerning the protection of personal data at the following:

Launchee Ltd.

TZUM, 2 Maria Luiza Blvd.1000 Sofia, Bulgaria
+359 877554800
contact@launchee.space

Privacy Policy

1. Въведение

Настоящата “Политика за поверителност” на “Лаунчи” ООД има за цел да Ви информира какви лични данни се обработват във връзка с потенциални и настоящи трудови правоотношения, защо и как се обработват, когa е необходимо да бъдат предоставени на трети страни. Документът предоставя информация за правата, които потребителите имат във връзка с обработката на лични данни от “Лаунчи", съгласно Регламент (ЕС) 2016/679 и Закона за защита на личните данни.

2. Определения

1. „Лични данни“ означава всяка информация, свързана с идентифицирано или идентифицируемо живо физическо лице; идентифицирано физическо лице е лице, на което може да бъде установена самоличността пряко или косвено, по-специално чрез идентификатори като име, единен граждански номер, данни за местоположение, онлайн идентификатор или едно или повече указания, специфични за физическа, физиологична, генетична, психологическа, психическа, икономическа, културна или социална идентичност на този индивид;

2. „Обработка“ означава всяка операция или набор от операции, извършени с лични данни или набор от лични данни чрез автоматични или други средства, като събиране, записване, организиране, структуриране, съхраняване, адаптиране или модифициране, извличане, консултиране, използване, разкриване чрез предаване, разпространение или по друг начин, по който данните стават достъпни, подредени или комбинирани, ограничени, изтрити или унищожени;

    3. „Администратор“ означава физическо или юридическо лице, публичен орган, агенция или друго образувание, което самостоятелно или съвместно с други лица определя целите и средствата за обработка на лични данни, когато целите и средствата за такова обработване са определени чрез законодателството на Европейския съюз или правото на държава-членка на ЕС, администраторът или специфичните критерии за неговото определяне могат да бъдат установени от правото на Европейския съюз или от правото на държава-членка на ЕС;

4. „Обработващ лични данни“ означава физическо или юридическо лице, публичен орган, агенция или друго образувание, което обработва лични данни от името на администратора;

5. „Получател“ означава физическо или юридическо лице, публичен орган, агенция или друг орган, на който се разкриват лични данни, независимо дали е трета страна или не. В същото време публичните органи, които могат да получават лични данни в рамките на конкретно разследване, съгласно законодателството на ЕС или законодателството на държава-членка на ЕС, не се считат за „получатели“; обработването на такива данни от определените публични органи отговаря на приложимите правила за защита на данните в съответствие с целите на обработването;

6. „Надзорен орган“ означава независим публичен орган, създаден от държава-членка на ЕС, който отговаря за мониторинга на прилагането на Регламент (ЕС) 2016/679.



3. Цел на обработване на лични данни
Личните данни се обработват в съответствие с Регламент (ЕС) 2016/679 и Закона за защита на личните данни, Кодекса на труда.

    “Лаунчи” обработва лични данни за следните цели:
        - Подбор и наемане на служители;
        - За сключване на трудови договори;
        - За мерки за сигурност, включително видеонаблюдение;
        - За комуникация с настоящи и бъдещи клиенти и при изпълнение на сключените.           договори;
        - Обработката на лични данни не надхвърля периода, необходим за постигане на.           законните цели.

4. Човешки ресурси
За целите на управление на човешки ресурси обработваме лични данни на хора, търсещи работа, настоящи и бивши служители на “Лаунчи”.

В хода на дейностите по управление на човешките ресурси се обработват данни за идентифициране на физически лица, данни за образование и квалификация, здравни данни, данни за контакт, както и други данни, изисквани от специалните закони, регулиращи трудовите и служебните правоотношения, данъчните и осигурителните отношения, счетоводство, безопасност и здраве на работа, както и социални въпроси.

Събраните данни се използват само за целите, посочени по-горе и се предоставят на трети лица само в случаите, когато това е предвидено в закона. В такива случаи данните могат да бъдат предоставени например на НАП, Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда” и други публични органи с оглед на техните правомощия и компетентност.

Във връзка с изпълнението на трудовите или служебните правоотношения се обработват само личните данни, изисквани от закона и съхраняващи се в сроковете, определени от трудовото законодателство и социалното осигуряване.

5. Договорни страни

“Лаунчи” си сътрудничи с доставчици на услуги като рекламодатели, издатели и други партньори, доставчици на счетоводни и ИТ услуги. В рамките на това бизнес сътрудничество може да се събират, прехвърлят и обработват определени лични данни от такива доставчици на услуги. Личните данни могат да се събират, прехвърлят и обработват, когато рекламните платформи взаимодействат със сайтове за социални медии, add-ons или други приложения, предоставени от рекламодатели, издатели или други партньори. “Лаунчи” си сътрудничи само с доставчици на услуги, които спазват законодателството за защита на данните. Що се отнася до обработката на лични данни на отделни физически лица във връзка с изпълнение на договори, подписани с договарящи страни, информацията се обработва в минимален обем, достатъчен за точното изпълнение на задълженията по съответния договор. Достъпът до тази информация се предоставя на трети лица само когато това е предвидено в закон.

6. Видеонаблюдение
В офисите на “Лаунчи” и в общите части на сградата - Бизнес център ЦУМ се извършва видеонаблюдение с цел охрана. Записите от видеонаблюдението се съхраняват в продължение на 20 дни. Достъп до документите се предоставя на определени служители в рамките на техните официални задължения.

Целта на събирането на лични данни чрез видеонаблюдение е да се идентифицират физическите лица, посещаващи Бизнес център ЦУМ и офисите на “Лаунчи”, както и за контрол на достъпа.

Можете да намерите повече информация за това какви лични данни събира “ЦУМ” АД на уебсайта им: http://www.tzum.bg/new/privacy.html

7. Използване на бисквитки

“Бисквитката” е малко количество данни, които нашата уеб страница съхранява на компютъра или телефона на посетителя.

На нашия уеб сайт използваме бисквитки във връзка с функционирането му, както и статистически данни, за които ползваме Google Analytics. Използваните бисквитки служат за разграничаване на потребителите и сесиите, за определяне на нови сесии, за изпращане на въпроси, за съхраняване източника на трафик и затова как се достига до нашата страница.

Уебсайтът на “Лаунчи” използва следните бисквитки:
Бисквитки, използвани за събиране на статистически данни, за които ползваме Google Analytics. Информация за бисквитките, които Google Analytics генерира, може да получите тук.

Бисквитки, използвани от нашите доставичици чрез техните платформи, взаимодействащи със сайтове за социални медии, add-ons и други приложения, предоставени от рекламодатели, издатели и други партньори.

При правилно настройване на браузъра си, винаги можете да изключите както нашите бисквитки, така и бисквитките на трети страни. В този случай обаче може да изгубите част от функционалността на нашия уеб сайт при използването му.

Ако използвате линк, който Ви свързва към друг уеб сайт, той ще има свои собствени бисквитки, както и политика за сигурност, над която нямаме контрол.

8. Лог файлове

Подобно на повечето уеб страници, сайтът на “Лаунчи” събира данни в лог файлове. Тази информация съдържа Вашия IP, браузърът, който използвате (като Mozilla, IE, Chrome и т.н.), вида операционна система (Linux, Windows, iOS), когато сте посетили нашата уеб страница. Ние си запазваме правото да използваме IP адресите на потребителите, за да разкрием самоличността им в случаите, когато това е необходимо при спазване на закона. Тази информация се съхранява на нашия уеб сървър, разположен в сървърна стая в сградата “Лаунчи”.

9. Връзки към други уебстраници

Тази “Политика за поверителност” не покрива връзки към уебсайта на “Лаунчи”, които водят до други уеб сайтове. Съветваме Ви да прочетете декларациите за поверителност на другите уебсайтове, които посещавате.

10. Получатели на лични данни, които могат или не могат да бъдат разкрити

“Лаунчи” предоставя данни на компетентните държавни органи и институции, когато това се изисква от закона на страната и в съответствие с посоченото в тях законодателство, както и на обслужващите партньори на компанията, предоставяйки им счетоводни, правни и други услуги само във връзка с изпълнението на договорни задължения и за защита правата и законните интереси на “Лаунчи”.

12. Период на съхранение на личните данни

“Лаунчи” съхранява личните данни за периода, определен в приложимото законодателство, в зависимост от целта, за която са били събрани, като срокът е не по-дълъг от 6 (шест) месеца, освен ако заявителят не е дал съгласието си за съхранение за по-дълъг период. Когато личните данни, които се събират, вече не са необходими за посочените цели, “Лаунчи” ги изтрива или унищожава по друг надежден начин.

12. Права на потребителите
   - правото на достъп до данни и информация за целите на обработка.
    - правото на оттегляне на съгласието за обработка на личните данни;
    - правото на изтриване на личните данни;
    - правото на ограничаване на обработката на личните данни;
    - правото на предоставяне на личните данни;
    - правото на възражение срещу обработката на лични данни;
    - правото на обжалване пред надзорен орган за защита на личните данни.

13. Защита на личните данни

За осигуряване на адекватна защита на данните “Лаунчи” прилага всички необходими организационни и технически мерки, предвидени от Регламент (ЕС) 2016/679 и от Закона за защита на личните данни, както и най-добрите практики от международните стандарти. За постигането на максимална сигурност при обработката, прехвърлянето и съхранението на лични данни, “Лаунчи” използва допълнителни механизми за сигурност като локални сървъри.

14. Промени в настоящата Политика

Настоящата политика може да бъде изменена или допълнена поради промени в европейското и българското законодателство.

За всяко изменение ще бъдете уведомявани чрез нашата уеб страница.

15. Контакти
Можете да се свържете с “Launchee” относно всички въпроси, свързани със защитата на личните данни на следния адрес:

“Лаунчи” ООД

ЦУМ, бул. "Мария Луиза" 2, София, 1000
+359 877554800
contact@launchee.space